Viiniritarit maistavat Bordeauxin huippuviinejä

Kokoontuessamme Kruununhakaan 22.4 illan teemana oli sokkotesti, jossa viinit A, B, C, D ja E laitettiin viiniritareiden maun mukaiseen paremmuusjärjestykseen.

Tilanpuutteesta johtuen osallistujien määräksi rajoittui 10 ritaria. Kokoontuessamme nautimme lasin samppanjaa ja isäntämme kiitti vieraitaan, koska talossa oli saatu taas siivottua. Puheiden jälkeen siirryimme itse asiaan, eli keittiöön katetun pöydän ääreen.

Ennakkotiedoista poiketen 1996 Ducru-Beaucaillou, Saint-WP_20150422_008Julien (96p) oli jouduttu vaihtamaan 2009 Malartic Lagraviere, Pessac-Leognan (95+p) viiniin illan isännän leväperäisestä kirjanpidosta johtuen. Oli näet epähuomiossa juonut tuon lupaamansa viinin joten useampi pettymyksen huokaisu kantautui ritareiden riveistä. Toinen vähäisempi muutos, oli 2005 Pape Clement, Pessac-Leognan (98p) vaihtuminen nuorempaan 2009, joskin samat pisteet Parkerilta saaneeseen vuosikertaan. Kuten naisissa, kypsempää olisi kaivattu.

Muut viinit kuitenkin ilmoitetun mukaiset 2000 Baron Pichon-Longeville, Pauliac (97p), 2009 Pavie-Decesse, Saint-Emilion (98p), sekä viidentenä 2012 Bellevue, Bordeaux, joka ei suinkaan ollut tuo tunnettu Bellevue St Emilion Grand Cru (94p), vaan toisen saman nimisen Bordeaux tilan peruspöytäviini.

Isäntämme esitteli oman kokemuksensa mukaan erinomaisen laitteen, jolla voi lasiin kaataessa dekantoida (ilmata) viinin, kun yllättäviä viinivieraita tuppaa ovesta sisään (tai vain briljeerata). Tieto siitä mistä ko. laitteen löytää: googlaa Vinalito.

Nautimme pöydän antimista ja suoritimme tämän vaativan arvion vilkkaan keskustelun kera, jossa huikeiden aromien ja makujen sekamelskasta syntyi, kuten arvata sopii, toisistaan poikkeavia mielipiteitä. Ilkka, Niilo, Timo, Arttu ja Heikki saivat A:n, Malartic Lagravieren parhaaksi. Niina, Pirkka ja isäntämme taas B:n, Pape Clementin, Heikki Pavie-Decessin ja Jukka Baron Pichon-Longevillen.

WP_20150422_011Ei se huonosti pärjännyt Bellevuen pöytäviinikään, koska ei neljän ritarin arviossa jäänyt suinkaan viimeiseksi. Juotiin toki sekin loppuun.

Vielä lopuksi lasi samppanjaa, hilpeää keskustelua illan viineistä: Mahtavia makuja, jotka toisessa tilanteessa olisivat varmasti eri järjestyksessä. Vielä kerran kiitos kaikille mukana olleille!


Ritari Seppo

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s