Ravintola- ja viinitilasuosituksia

Tarkoituksena olisi kerätä tänne enemmänkin tietoa eri maiden ravintoloista ja viinitiloista, joissa kannattaa vierailla. Hyvät jäsenemme olkaa hyvät ja lähettäkää suosituksianne kovfinland@gmail.com, niin saamme jaettua jäsenillemme hyvää tietoa.

TALLINNA:
Hyviä kokemuksia 2010  mm. Restoran Ö:stä ja La Bottegasta. Molemmat ovat olleet myös kärkisijoilla erilaisissa kaupungin parhaiden ravintoloiden listoilla – mihin nähden hintataso ei ole korkea, vaikka se käytännössä on lähellä Suomen (=Helsingin) tasoa. La Bottega on hieman edullisempi ja jos nyt lähtisin Tallinnaan, menisin varmaan sinne. Viinlistalla edullista päätä edustavat muutamat Sardinian laatuviinit, mm. Sella & Moscan Tanca Farra 2006 (39 euroa).  Restoran Ö:n omistajien vanhempaa paikkaa, Boccaa, on myös vuosien varrella tullut suosittua. Tallinnassa ei ravintoloissa ole minusta mitään erityistä pukukoodia, mutta paikalliset (etenkin venäläiset) tapaavat panostaa pukeutumiseensa. Etenkin paremmissa ravintoloissa näkee rinnakkain hyvin erilaista pukeutumista.

————————
Suosikkini Tallinnassa on ollut Hotel Schlösslen kellariravintola.  Itse hotelli on boutique hotelli ja hyvin tasokas, minkä lisäksi sen kellariravintola on todella erinomainen ja sinne voi kyllä mennä vähän casuaalisemminkin, tosin itse laittaisin pikkutakin (ei välttämättä solmiota).  Osoite on Puhavaimu 13 ja puhelin +372-699 7700.  Web sivut schloesslehotel.com.
———————–
Meidät yllätti ensimmäisellä keralla Ravintola Tsaikovsky (Hotelli Telegraamin yhteydessä). Ruoka oli todella onnistunut, mutta tarjoilu ennen kokematonta. Viinin maistattajakin peruutti 10m keittiön ovelle odottamaan kun maistoin viiniä, sitten tuli kuin lentäen tiedustelemaan. Lasit täyttyi siitä eteenpäin kuin huomaamatta jne. Hinnat suomen mittapuun mukaan ok.  Toisella kerralla ei ollut ihan yhtä hyvä tarjoilukokonaisuus.
———————–
Oma suosikkini on ydinkeskustan ravintola Ribe Vene -kadulla. Tyylikäs paikka, jossa palvelu on erinomaista, mutta samalla nuorekasta ja rentoa.
Ja mikä parasta, ruoka on laadukasta ja viinilista tasokas, hinnatkin järkevällä tasolla.
————————

Advertisement