Viiniritarien veljeskunta

The Fédération Internationale Des Confréries Bachiques (F.I.C.B) on kansainvälinen, Ranskassa päämajaansa pitävä, viiniritarien veljeskuntien kattojärjestö, johon myös Suomalainen yhdistyksemme Viiniritarien veljeskunta ry (Eng. KOV) kuuluu.

Kaikissa viinintuottajamaissa on vastaava veljeskunta ja esimerkiksi Ranskassa kullakin viinialueella omansa. Eri puolilla maailmaa myös viiniä tuottamattomiin maihin on perustettu veljeskuntia. Tällä hetkellä veljeskuntiin kuuluu jo yli 50.000 jäsentä lähes kuudessakymmenessä maassa ja veljeskuntien kansainvälinen yhteistyö on monipuolista.

Viiniritarien veljeskunnan ensisijainen tehtävä on viinitietouden lisääminen, usein hyvien viinien ja ruokien ääressä, sekä mahdollistaa samanhenkisten ihmisten yhdessä toimimista. Veljeskunnan toiminnassa tärkeitä ovat myös kansainvälisyys ja kansainväliset tapahtumat.

Suomessa veljeskunta kokoontuu kymmenisen kertaa vuodessa viininmaistelun, oppimisen, matkojen sekä hyvän ruuan ja seuran merkeissä. Jäsenyyden yhdeksi ehdoksi todetaan, että ritari käy vähintään kerran vuodessa kansallisissa tapahtumissamme.

Timo Jokinen nimitettiin Master Commanderiksi vuonna 1998 (ja hoiti tehtävää vuoteen 2011 saakka) ja Finland Charter Presentation Ceremony järjestettiin marraskuussa 1999  Tampereella. Toiminta on keskittynyt lähinnä Tampereelle ja Helsinkiin.

  • Vuosina 2011-2015 Master Commanderina toimi Roope Raisamo.
  • Vuosina 2015-2017 Master Commanderina toimi Olli Heikkilä.
  • Vuosina 2018-2021 Master Commanderina toimi Arttu Kalli
  • Vuodesta 2021 alkaen Master Commanderina toimii Matti Malkamäki

Järjestön jäseniksi kutsutaan arvostusta omaavia ja viinistä, hyvästä ruoasta, erinomaisista pöytätavoistaan sekä kansainvälisestä luonteestaan tunnettuja henkilöitä.  Jäsenemme ovat koko Suomen alueelta ja määrä on vahvassa kasvussa. Mikäli olet kiinnostunut veljeskunnan toiminnasta, ota yhteyttä.

Veljeskunnan tervehdys on  Per Vitem! Ad Vitam!  (Viinin kautta! Kohti elämää!)

Lue lisää historiasta englanniksi – Read about history of  KOV.

Lue lisää Suomen osaston toiminnasta englanniksi – Read about KOV Finland.

Advertisement