Samppanja sokkotasting

Grand Champagne -tapahtuman inspiroimana Viiniritarien Helsingin Kaarti järjesti yhdistyksen historian ensimmäisen samppanja sokkotastingin toukokuisena perjantai-iltana. Samppanja sokkotasting keräsi yhteen 16 jäsentä ja avecia kuohuvien ääreen. Puheenjohtaja Matti Malkamäki oli valinnut illan maisteltavat samppanjat ja hän olikin ainoa, joka etukäteen tiesi mitä maistelemme. Etukäteen ei myöskään kerrottu että joukossa on yksi kuohuviini.

Samppanjoiden vertailu keskenään ja suosikin löytäminen joukosta osoittautui yllättävän haastavaksi tehtäväksi, joka vaati todellista keskittymistä. Sokkotastingiin Matti oli valinnut seuraavat kuohuvat: Champagne Duménil Premier Cru 2013 (65,70 e), Laherte Frères Champagne (59,90 e), Champagne Boizel Blanc de Blancs 2006 (100,00 e), Champagne Gratiot-Pillière Millésime 2014 (43,00 e), Gosset Champagne Extra-Brut (44,00 e)ja brittiläisen kuohuviinin Ridgeview Bloomsbury (38,00 e).

Sokkotastingin samppanjat maistelujärjestyksessä, voiton vei Gosset Champagne Extra-Brut.

Ilta oli yllätyksiä täynnä kun sokkotastingin voittajan ja toiselle sijalle tulleiden etiketit paljastettiin osallistujoille. Ylivoimaiseksi voittajaksi paljastui lopulta Gosset Champagne Extra-Brut ja äänestyksen toisen sijan otti illan varsinainen yllättäjä, brittikuohuviini Ridgeview Bloomsbury.

Mainittakoon että häntäpäähän jäi hieman yllättäen illan kallein vuosikertasamppanja, Champagne Boizel Blanc de Blancs 2006. Viinilehden vuoden 2022 voittajasamppanja Champagne Gratiot-Pillière Millésime 2014 ei myöskään yltänyt kärkikahinoihin tässä tastingissa.

Toimitus kuitenkin huomauttaa että äänestyksessä oli hajontaa, siitä huolimatta että voittaja ja kakkonen olivat selkeästi toisten yläpuolella. Todettakoon myös että Champagne Duménil Premier Cru 2013 oli ainoa väriltään haalea muihin verrattuna ja osa epäilikin aluksi että olikohan siinä se joukkoon piilotettu mahdollinen kuohuviini. Brittiläistä Ridgeview -kuohuviiniä sen sijaan ei osattu arvata kuohuviiniksi samppanjoiden joukosta, kenties Ridgeview olisi voittanut illan ”yllättäjä”-kisan, mikäli sellainen äänestys olisi illan lopuksi järjestetty?!

Kaiken kaikkiaan hieno ilta, upeat samppanjat ja kuohuvat, maisteltavat juomat sekä haastoivat että yllättivät ja mikäs sen parempaa on kun kaikki tämä vielä hyvässä seurassa, Helsingin Kaarti kiittää!

Per Vitem! Ad Vitam!

Pamela / Master Scribe

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s