KOV Japani tasting Aasian nouseva helmi 31.10.2019

Joukko KOVilaisia kokoontui maistelemaan harvinaisuuksia Japanista Winebridge-ravintolaan. Illan isäntänä toimi Samuli Viherma, japania ja japanologiaa opiskeleva nuori tamperelainen viiniritari. Samuli suorittaa myös viinitutkintoja, viimeisimpänä ansiokkaasti suoritettu kolmostason WSET-tutkinto, josta pinssi rintapielessä. Myös Spanish Wine Scholar on työn alla, jossa Espanjan eri viinialueet käydään huolella läpi. Takana on  jo España Verde.


Samuli on opiskellut Japanissa ja lisäksi oleillut siellä vuosittain useita kuukauden jaksoja.

Olipa hienoa päästä harvinaiseen Japanin viinien, jotka kuljetettu omissa matkalaukuissa, maisteluun ja saada Samulilta tuhti tietopaketti japanilaisista viineistä kuin myös historiasta ja nykytilasta. Japanin viinihistoria ulottuu 1000 vuoden taakse, jonne se saapui Silkkitietä pitkin. Valkoviinejä tuotetaan enemmän kuin punaisia, ja lajikkeista Koshu [kooshuu] on Japanin suuri ylpeys.

Paikallisia rypäleitä ovat koshu, ryuganja muscat bailey, lisäksi mukana oli kerner, merlot ja syrah.

Maistellut viinit:
1. Aruga Branca Brilhante 2015, kuohuviini.
2. Cuvée Kazama Koshu Vintage 2018 Limited Lot 3208
3. Aruga Branca Vinhal Issehara 2017
4. Estate Goichi Ryugan 2017
5. Grand Polaire Dry Kerner 2017
6. Hyaku A 2017
7. Grace Kayagatake 2017
8. Villa d’Est Tazawa Merlot 2014
9. Miyoshi Wine Tomoe Syrah  2016

Illan valkoisten voittajaksi tuli viini numero 3 Aruga Branca Vinhal Issehara 2017, ja punaisista Hiroshiman herkku, numero 9 Miyoshi Wine Tomoe Syrah  2016.

Kiitokset osallistujille ja myös Panneelle maukkaista pikkusyötävistä. Timokin piipahti etkoteistinkiin. Toive on lisää tällaisia harvinaisuuksien teistinkejä, ainahan me sinällään kyllä upeiden me Amaronen pariin päästään.

Pia Viherma

Lady

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s