Viiniritarit maistelivat Helsinki Distilling Companyn tuotteita

Joukko kiinnostuneita viiniritareita ja aveceja suunnisti tihkusateisena lokakuun torstaina kohti Sörnäisten Teurastamon aluetta, jossa sijaitsevat Helsinki Distilling Companyn tuotanto- ja toimitilat. Yhtiö on perustettu vasta vuonna 2013 ja ensimmäinen tuote Helsinki Dry Gin tuli markkinoille vuonna 2014. Tästä huolimatta yhtiön tuotteet ovat saavuttaneet jo lukuisia palkintoja sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Yhtiön on perustanut kolme alasta intohimoisesti kiinnostunutta ja tislaamotoiminnan henkiin herättämisestä Helsingissä haaveillutta kaverusta. Tilat sijaitsevat vanhassa teollisuuskiinteistössä Sörnäisten Teurastamon alueella, niissä on aikanaan nimensä mukaisesti toiminut mm. teurastamo. Tilat ovat avarat ja yläkerta remontoitu rosoisen tyylikkääksi Tislaamo Bar -nimiseksi baari/ravintolaksi, alakerrassa sijaitsi toiminnan sydän eli tislaamotoiminnot.

Ajoissa saapuneet ehtivät maistella baarissa yhtiön uusinta tuotetta ruisviskiä (ruis 100% tai ruis 70%/ohra 30%), jotka olivat vielä tilapäispullotteita käsinkirjoitettuine etiketteineen. Tuotteet tulevat markkinoille syksyn aikana elleivät jo ole tulleet. Molemmat olivat erinomaisia, tosin puhdas ruisversio tuntui vielä tarvitsevan hetken kypsymisaikaa.

Sitten siirryttiin yläkertaan maistelemaan illan tuotteita. Ohjelmaan kuuluivat Helsinki Dry Gin, Puolukka-Gin Likööri, ”White Dog” eli viskin raakatisle ja Helsinki Long Drink. Ginissä oli käytetty perinteisen katajanmarjan ohella yhdeksää kasvikunnan tuotetta, mm. karpaloa, appelsiinin/sitruunankuorta, fenkolia, korianteria, jopa ruusun terälehtiä. Gin oli aivan loistavaa, siinä todellakin maistuivat kaikki ainesosat ja sitä oli nautinnollista maistella sellaisenaan kuten trendi nykyään on. Puolukka-Gin Likööri sai arominsa sekä hienosta ginistä että puhtaista kotimaisista puolukoista – toimii erinomaisesti sekä perinteisenä liköörinä että hienona ainesosana monissa cocktaileissa. White Dog ei luonnollisesti ollut tarkoitettu sellaisenaan nautittavaksi, mutta se osoitti kuinka perinteisestä ”pontikasta” saadaan aikaan hieno lopputuote kun on riittävästi osaamista. Ja sekoittamalla siihen Helsinki Long Drinkiä juomasta tuli lähes mainiota…Lopuksi maistelimme virkistävää Helsinki Long Drinkiä, joka oli valmistettu ginistä ja verigreipistä, väriltään hehkuvan oranssista. Voi vain kuvitella kuinka virkistävää se on kesäkuumalla jäällä täytettyyn lasiin valutettuna. Lokakuun tihkusateella se maistui muuten vain hyvältä.

Maistelun jälkeen teimme kierroksen tislaamossa ja perehdyimme valmistusprosessiin ja käytettyihin raaka-aineisiin. Yhtiön kunnia-asiana on käyttää aina kun mahdollista lähituotteita, Helsingin vettä, Lohjan omenoita, lähialueiden viljaa jne. Kierroksen aikana pääsimme maistelemaan muutkin tuotteet, mm. Helsinki Applejack osoittautui kovaksi kilpailijaksi calvadokselle ja Helsingfors Fiskehamns Akvavit muille pohjoismaisille akvaviiteille. Kaikki tuotteet oli pullotettu kulmikkaisiin ja tyylikkäisiin design -apteekkipulloihin, joka antoi vielä ripauksen ylellisyyttä muutoinkin huippulaatuisille juomille.

Illan päätteeksi nautimme maittavan päivällisen yhtiön ravintolassa. Baari ja ravintola ovat yleisölle avoinna ja tislaamokierroksen sekä maistelun voi tilata verkosta. Suosittelemme lämpimästi! Lopuksi kiitimme isäntiä ja toivotimme menestystä syksyn lanseerauksille ja siitäkin eteenpäin. Oli mukava toivottaa, sillä tälle yritykselle on helppo ennustaa valoisaa tulevaisuutta ja kansainvälistä menestystä.

 

Ilkka Eskola   

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s