Viiniritarit sovittavat yhteen naisia, lauluja ja viinejä

Kovan kiinnostuksen innoittamana viiniritarit sovittivat Esplanadin kellarissa viinejä uudelleen lauluihin, musiikkivideoihin ja naisiin kahden vuoden tauon jälkeen. Mukana oli yhteensä 14 maistelijaa. Tällä kertaa viinien valintaperusteina oli kaksi kuohuvaa, kaksi vaaleaa ja kaksi punaista viiniä siten, että viinit oli valittu ympäri maailmaa ja valmistettu eri rypäleistä. Maistelun aikana esitettiin kuusi suomalaisten naisartistien musiikkivideota ja maistelijoiden tehtävänä oli yhdistää viinit niiden värin, tuoksun ja maun mukaan artistien esittämiin lauluihin, arvioiden lauluja niiden äänimaailman, lyriikan ja videon kertoman tarinan kautta.

iso kuvaKuva 1: Viininmaistelua Helsingin Etelä-Esplanadin viinikellarissa. Oranssipukuinen maistelija on saanut WAU -elämyksen!

Koska musiikkivideoiden kesto oli 20 minuuttia ja jokaisella maistelijalla kolme lasia käytettävissä maistelun kulku meni siten, että ensin maisteltiin viinit 1, 4, ja 6 ja katsottiin kaikki videot, ja tämän jälkeen viinit 2, 3, ja 5 ja videot katsottiin uudelleen. Järjestys sisälsi etukäteen ajateltua logiikkaa. Tämän jälkeen jokainen maistelija sai hakea jäljelle jääneistä viineistä lisää ja tarkentaa omia näkemyksiään. Viinien avecina oli patonkia ja juustoa.

 Laulut

Laura Närhi – Supersankari
Jenni Vartiainen – Turvasana
Jannika B – Skumppalaulu
Paula Vesala – Tequila
Sanni & Ville Galle – Lähtisitkö
Janna – Anna Mä Puhallan

 Viinit

 Viini 1: 557247 Willm Crémant d’Alsace Rosé Brut (14,99€)
Viini 2: 552477 Albet i Noya Organic 21 Brut 2012 (19,89€)
Viini 3: 905687 Kendall Jackson Vintner´s Reserve Chardonnay 2015 (21,98€)
Viini 4: 588837 Plan B Riesling 2016 (14,98€)
Viini 5: 447067 Juno Shiraz Mourvèdre Viognier 2015 (9,99€)
Viini 6: 956547 Indigena 2013 (16,98€)

 Maistelijat maistelivat viinit huolellisesti ja tekivät arvionsa. Maistelun lopputulostaulukko oli seuraavanlainen.

 

  Viini 1 Viini 2 Viini 3 Viini 4 Viini 5 Viini 6
Laura 2 3 2 3 0 4
Jenni 4 0 2 3 0 5
Jannika 7 6 0 1 0 1
Paula 0 0 7 1 5 1
Sanni 1 3 2 4 2 3
Janna 0 2 1 2 7 0
Yhteensä 14 14 14 14 14 14

 

Eli lopputulokset olivat seuraavat (raadin näkemys / maistelun järjestäjän näkemys). Näin maistelun järjestäjänä ja tätä kirjoittaessani voin todeta, että suoriuduin tehtävästä yllättävän hyvin. Laura Närheä lukuun ottamatta kaikki laulut saivat viininsä, Janna löysi jopa oman ex-miesystävän nimeä kantavan viinin.

 

Viini 1: Willm Crémant d’Alsace Rosé Brut – JANNIKA B / JANNIKA Bjannika b

 

Viini 2: 552477 Albet i Noya Organic 21 Brut 2012 – JANNIKA B / SANNI

 jannika b

Viini 3: 905687 Kendall Jackson Vintner´s Reserve Chardonnay 2015 – PAULA VESALA / PAULA VESALA

 paula vesala

Viini 4: 588837 Plan B Riesling 2016 – SANNI / LAURA NÄRHI

 sanni

Viini 5: 447067 Juno Shiraz Mourvèdre Viognier 2015 – JANNA / JANNA

 janna

Viini 6: 956547 Indigena 2013 – JENNI VARTIAINEN / JENNI VARTIAINEN

jenni

Lopuksi vielä tarina, minkä mukaan maistelu eteni

(Laura Närhi – Supersankari) Laulu kertoo parisuhdekriisistä ja siitä seuraavasta vääjäämättä odottavasta erosta. Suhteen jätetyksi tuleva osapuoli on epätoivoisesti takertunut kumppaniinsa, jonka hän on ahdistanut nurkkaan. Ahdistunut osapuoli on karannut ja lähtenyt etsimään uutta kumppania, tosin jätetyksi jäävä haluaa edelleen tehdä ihan kaiken, että karkaava osapuoli muuttaisi mielensä eikä sittenkään lähtisi.

(Jenni Vartiainen – Turvasana) Laulu on jatkoa Lauran Supersankari -laululle. Karannutta kumppania yritetään houkutella takaisin lupaamalla hyvää S/M seksiä. Jätetty osapuoli elää vieläkin haavekuvitelmissa, ja haluaa jättäjän ihan heti takaisin ja perua eroilmoituksen, kun vaan hän suostuu tekemään mitä käsketään.

(Jannika B) Kuten jokainen meistä tietää, ketään ei voida pakottaa rakastamaan ketään. Ja tämän jätetty osapuoli aikanaan huomaa. Nyt hän heittäytyy virran vietäväksi ja etsii lohtua juomalla elämänsä janoon runsaasti hyvää kuplivaa juomaa ja tanssii yökerhoissa. Omasta kunnosta huolehtiminen on jäänyt kuitenkin nyt retuperälle ja rahatkin ovat loppu. Krapulapäivät sujuvat kotona televisiota katsellen tai vaakamamboa naapurilla harrastettaessa.

(Paula Vesala – Tequila) Toleranssit ovat nousseet ja viini ei enää riitä humaltumiseen. Epätoivoinen jätetty osapuoli miettii uusia keinoja eli mitä jos saisi menettämänsä kumppanin takaisin ihanalla lomamatkalla Kalifornian aurinkoon ja Mexicoon, missä Tequila virtaa.

(Sanni & Ville Galle – Lähtisitkö) Kun tämäkään ei auta, seuraavaksi kokeillaan parisuhteen ihanien alkuaikojen muistelmilla. Tule tänne siis lähtisitkö? Mustatko siis miltä tuntui, kun ihastuimme? Enkö minä saa sinua takaisin tai muistatko, miten ihanaa meillä olikaan? Eikö edes tämä saa sinun päätä kääntymään?

(Janna – Anna Mä Puhallan) Karannut ja ahdistunut kumppani ei vain suostu tulemaan takaisin. Nyt jätetty osapuoli miettii psykologian keinoja ja etsii syitä yksin jäämiselleen kumppanin lapsuuselämästä. Onko siellä jotain, jota hän ei tiedä? Oliko kumppanin lapsuus onnellinen? Olivatko vanhemmat läsnä, kun hän oli pieni? Onko ahdistus kummunnut suhteen jättäneeseen kumppaniin jo hänen lapsuuden kokemuksista? Ehkä tässä vihdoin ja viimein alkaa selvitä, ettei se kumppani ole lähtenyt karkuun vain sinua vaan myös itseään. Miten onkaan vaikeaa kohdata itsensä? Kumpi jätti kenetkin. Tule nyt takaisin, minä autan sinua, vaikka en ole sinun äitisi, ja minä haluan tehdä sinut uudelleen ehjäksi niin että tajuat, miten ihana minä olin sinulle ja että meistä tulee jälleen pari! Ehkä minä vihdoinkin onnistun.

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s