Viiniritarit maistavat Compet Oy:n ja MyWine OU valikoimaa

Vajaa tusina viinille vihkiytynyttä ritaria ja avecia kokoontui viinilliselle maailmanympärimatkalle Winecellarsin tiloihin matkaoppaana pitkän linjan viiniasiantuntija ja maahantuoja Kari Rekola. Compet Oy:n ja MyWine OU:n laajasta ja laadukkaasta valikoimasta olimme valinneet seuraavat herkut.

Valkoviinit:DSC03639

– Espanja: Bodegas Valdemar Tempranillo Blanco 2014 DO Rioja
– Italia: Moscone Roero Arneis 2014 Piedmonte DOCG
– Uusi-Seelanti: Ant Moore Marlborough Sauvignon Blanc 2014
– Ranska: Cave Hunawihr Alsace Riesling Grand cru Schoenbourg 2012
– Ranska: Ch. Negly Oppidum Chardonnay AOP Languedoc

Punaviinit:

– Portugal: Quinta dos Castelares Reserva 2012 DOC Douro (Tinta roriz, Touriga franca,  Touriga nacional)
– Espanja: Bodegas Valdemar Inspiración 2011 DO Rioja (Tempranillo, Graciano,Maturana)
– Ranska: Ch. Négly La Falaise rouge 2011 AOP Languedoc La Clape (Syrah, Garnacha,Mourvedre)
– Italia: Tenuta Capraia Chianti Classico Riserva 2010 DOCG (100% Sangiovese)
– Chile: Apaltagua Signature Cabernet Sauvignon (100%) WO Chile (Maipo Valley) 2012
– Argentiina: Belasco Swinto old vine Malbec 2010 Mendoza (100 % Malbec from  >100 yrs old vine)

 

Tilaisuus aloitettiin Champagne Esterlin Exclusif Brut -samppanjalla DSC03640(Chardonnay 50%, Pinot Meunier 40%, Pinot Noir 10%), joka osoittautuikin erinomaiseksi juomaksi arvokkaampinkiin
tilaisuuksiin. Hedelmäisyys, hapokkuus ja pirtsakat kuplat olivat hienosti tasapainossa.Miellyttävä, keväisen raikas samppanja tyylikkäässä pullossa. Oheen katettu herkullinen antipasto -lautanen täydensi mainiota kokonaisuutta – nuorison termein ilmaistuna ns. tykkialoitus!

Valkoviinien osalta mielipiteet jakaantuivat, kaikilla viineillä oli sekä kannattajansa että epäilijänsä. Erityisesti Ant Moore ja Cantina Moscone (hieman oudompi rypäle Roero) saivat niin korkeita kuin matalampiakin arvioita. Tasaisen kisan voitti ehkä hieman yllättäen Bodegas Valdemar (Tempranillo 100%), joka oli keväisen hedelmäinen, vivahdeikas ja helppo sekä hinnaltaan valikoiman halvimmasta päästä.

Punaviinien osalta taso oli hyvä ja jos mahdollista vieläkin tasaisempi, viisi viiniä kuudesta sai pisteitä. Voittajaksi selviytyi kolmella äänellä yhdeksästä Quinta dos Castelares, joka oli valikoiman toiseksi halvin! Viini oli väriltään tumman rusehtava, tuoksultaan rustiikkisen nahkainen ja täyteläinen sekä maultaan sopivan tanniininen, pitkä ja voimakas, kaiken kaikkiaan tasapainoinen kokonaisuus. Apaltagua ja Belasco olivat niin ikään maultaan hienoja viinejä, mutta jäivät toiseksi ehkä hinnasta johtuen, molemmat yli kahdenkympin viinejä.

Tilaisuus oli tunnelmaltaan rento ja keskustelu vilkasta, osallistujat viihtyivät paikalla mainiosti mitä osoitti aikataulun selvä ylitys. Kiitimme Karia hienosta illasta, hyvistä viineistä ja maukkaista suolaisista ja päätimme ottaa illan uusiksi.

 

Ilkka Eskola

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s