Viiniritarit maistavat Sauvignon Blanc -viinejä

Viiniritareita hätyytettiin kevään viimeiseen tastingiin helatorstain alla. Aiheena raikkaat Sauvignon Blanc- viinit kesäksi.

Paikalla meitä oli kuitenkin ihan mukavasti ja myös Tampereen pää kunnioitti meitä läsnäolollaan.20150513_181321 Alkuun tietysti normaalit höpinät siitä missä ollaan. Tämän jälkeen pohdittiin hetki viinin maistamisen alkeita.

Alkuun hiukan ehkä kalibroitiin makunystyröitä Chileläisillä Santiago 1541 Sauvignon Blanc ( Alkon tilausvalikoima 953347, 7,98€) ja Aliwen reserva Sauvignon Blanc (Alkon tilausvalikoima nro 952237, 9,78€). Viinien todettiin olevan raikkaita ja hedelmäisiä. Eli sopivia kesän laiturin nokkaan! No miksi ei myös juuri ongittujen ja paistettujen ahvenien kanssa. Jos kesämökki on järven rannalla ja pitää hauesta mutta tykkää sen olevan mutaista, niin näiden viinien kanssa ei muta maistu! Viinin todettiin olevan erinomainen myös letkeään istuskeluun ja seurusteluun kesäterassille, joko ravintolassa tai kotona.

Seuraavaksi kaivettiin esiin kaukaisesta maailman kolkasta Uudesta-Seelannista H.Bourgeoisin Petit Clos 20150513_192107_cropSauvignon Blanc ( Alkon tilausvalikoima 944377, 16,20) sekä Clos Henri Sauvignon Blanc ( alkon tilausvalikoima 945367, 26,80). Viinien todettiin olevan jo vaativampaan makuun. Erityisesti Clos Henri oli jo voimakkaampaa. Yritimme verrata sitä Cloudy Bayhin, mutta kun ei ollut vertailukohtaa käsillä niin jääköön toiseen kertaan…
Ruokailuun todettiin tarvittavan jo voimakkaampia valkoisia kaloja, siikaa, kuhaa ja miksei niitä ahveniakin.

Sitten palattiinkin takaisin Euroopan suuntaan. Aloitimme H.Bourgeoisin Petit Bourgeois Sauvignon Blancilla ( Alkon valikoima 570617, 12,41) ja siitä yllättävän sujuvasti siirryimme Pouilly Fumeiden ihmeelliseen maailmaan.
Sieltä kaatelimme suihimme Pouilly Fume”En Travertin” ( Alko 589457, 19,98) ja sen perään Pouilly Fume La
Demoiselle deBourgeois ( tilausvalikoima 942247, 30,00). Totesimme Petit Bourgeoisin olevan rypäleelle tyypillinen, eli mitä? Runsaasti viinimarjalehden tuoksua, ehkä juuri leikattua alkukesän ruohoa. Päädyimme ruuan suhteen siihen, että tämä viini on erinomainen rapuviini. Kyllä, sekin aika koittaa vielä! Pouilly Fumeet totesimme olevan jo aika jalon makuisia. Ruuan suhteen päädyttiin jo äyriäisiin asti! Tietenkin myös kotimaiset valkoiset kalat nauttivat Pouilly Fumeen seurasta.

Lopuksi kohtasimme vielä Ranskasta toisen laadukkaan Sauvignon Blanc alueen eli Sancerren. Sieltä lurautimme mielihyväksemme Sancerre Les Baronnes ( alkon tilausvalikoima 942207, 21,20) sekä Sancerre Le MD de Bourgeois ( tilausvalikoima 904547, 27,30). Näillä kahdella ei ole paljoa hintaeroa, mutta mausta kyllä huomasi kumpi on kalliimpaa. Hetken makustelun jälkeen totesimme ruokiin yhdistämissä olevan aikalailla samaa kuin Pouilly Fumeissa.

Illan parhaaksi viiniksi äänestettiin Pouilly Fume La Demoiselle. Näin päätimme mukavan maisteluhetken ja suuntasimme kesän iloihin ja rientoihin.

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s