Viiniritarit maistavat Alsacen viinejä

“Alsacen viinejä ja makuja” -tastingissa maistoimme Helsingissä raikkaita valkoviinejä ja yhdistelimme niitä klassisiin alsacelaisiin ruokiin.

Alkuun nautimme maljat keväälle lasillisella Fernand Engel Crémant20150326_195613
d’Alsace Chardonnay Brut 2012:a.

Cremant todettiin tyylikkääksi kuohuviiniksi, jota verrattiin jopa samppanjaan. Lasillisten kanssa tarjoillun oliivileivän ohje on lainattu Champagnen alueelta.

20150326_184851Rieslingeissä maistajille annettiin sokkotasting -tehtävä erottaa Jean-Baptiste Adam Riesling Reserve 2012 ja Zinck Grand Cru Eichberg Riesling 2010 toisistaan. Tehtävä oli maistajille naurettavan helppo, sillä Grand Cru erottui selkeästi paitsi jo ulkonäöllisesti väriltään myös luonnollisesti makunsa puolesta. Rieslingien kera tarjoillun Tarte flambéen todettiin kuitenkin sopivan mainiosti kumman tahansa kanssa nautittavaksi.

Lopuksi maistoimme mausteiden ja kukkaisen Gewurztraminer HUGEL Jubilee 2009:n sekä makean Paul Gaschy Grand Cru Eichberg 2010 Vendange Tardive Rieslingin. Makea Vendanges Tardives -viini oli erityisesti naisten mieleen, joskin Hugelin Gewurtstraminer oli erityisen tasapainoinen ja hienostunut. Viinit olisi voinut mainiosti nauttia ihan sellaisenaan, mutta tastingin hengessä niiden kanssa maisteltiin Foie Gras:a, homejuustoleipäsiä sekä pähkinäkakkua. Oli mielenkiintoista todeta muutokset viinien maussa eri makujen kanssa yhdisteltäessä.

Viinin ja ruoan liittoa ryydittivät Alsacen alueelta otetut kesäiset valokuvat. Keväisen valoisa ilta kului nopeasti erinomaisessa seurassa, kiitos siis kaikille osallistujille että tulitte ja viihdyitte!

 

Niina Metsälä

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s