Viiniritarit arvioivat Lindbohm&Partnersin viinejä

Viiniritarit maistoivat 16.11 Vinoteekissä ranskalaisia, uusi-seelantilaisia ja australialaisia viinejä Viiniritarien tasting 16.11.2012sekä jälkiruokaviinejä Italiasta ja Portugalista Heikki Lindbohmin vetämässä tastingissä. Yhdistimme tällä kertaa myös maistelupaloja  kuhunkin viiniin, jotka tarjosi Makujen Laguuni.

Mud House, Beaucharme Chardonnay, Blondel ChampagneAloitimme Blondel Champagne:lla jonka kanssa oli tarjolla kylmäsavulohta majoneesimätitahnalla, jotka sopivat loistavasti yhteen. Blondelin hinta/laatu-suhde on hyvä.

Seuraavaksi siirryimme valkoisiin: Louis Max Beaucharme Chardonnay 2011, jonka seurana graavilohta. 100% chardonnay toimii myös perunalimpun ja graavilohen kanssa. Viinin etiketin on kauniisti kokonaan käsin piirtänyt Louisin vaimo. Mud House Sauvignon Blanc 2011, palkittu viini jota testasimme samoilla maistelupaloilla kahdella tapaa. Totesimme makujen yhdistelmien olevan hyvin sopusoinnussa viinin kanssa.

Punaisista Waipara Hills Pinot Noirin 2011  kanssa oli tarjolla hirvenjauhelihapullia, joiden kanssa pinot noir oli hyvin tasapainossa. Kannattaa tutustua mainioon viiniin, joka on  joulukuun uutuus Alkoissa. Hugh Hamilton Cabernet Sauvignon 2010 (100% Cabernet Sauvignon, 14,5%) on todella täyteläinen austraalialainen viini, joka sopii hyvin mm. riistan kanssa. Maistoimme viiniä hirvenpaistin kaverina ja tämä oli nautinnollinen yhdistelmä. Jos tarjoat jouluna hirvenlihaa niin kannattaa varata tätä viiniä joulupöytään.

Jälkiruokaviinien seurana oli sitruunainen juustokakku, jonka kanssa vaalea makea portviini Krohn Lagrima (sokeri 140g) sopi erinomaisesti. Toisena jälkiruokaviininä on uutuus Italiasta, Domini Veneti Recioto Della Valpolicella Classico 2010, jolle Pekka Suorsa antoi pisteet 90/100 (Viiniopas 2013). Todella hyvä recioto, joka sopi erinomaisesti myös juustokakun kanssa.

Lämpimät kiitokset Heikki Lindbohmille miellyttävästä nautinnollisten viinien esittelystä. Kaikki tuotteet ovat saatavana Alkosta. Lisätietoa osoitteesta www.lindbohm.com

Sami Jokinen

Advertisement