Viiniritarien pääsiäisviinitasting 28.3.2012

Pääsiäisviineiksi oli valittu Alkosta kuusi tuotetta eri puolilta maailmaa. Valintaa avusti Alkon ”Lammas” suositusmerkintä. Tuotteita oli kolme vanhasta ja kolme uudesta maailmasta. Tyypiltään kaikki viinit olivat keskitäyteläisiä ja pääsääntöisesti viinien ominaisuuteen kuului punamarjaisuus.

Simonsig Shiraz, Etelä-Afrikka
Agathon Limnio Cabernet Sauv., Kreikka
Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso, Italia
Cave de Tain Crozes Hermitage, Ranska
Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir, Uusi-Seelanti
Destinations Yarra Valley Pinot Noir, Australia
C.H.Berres Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2008, Saksa

Näiden pääpiirteiden seuraamana hiukopalaksi oli valittu puolivuotiasta pientuottajan karitsaa paistina (http://www.lallinlammas.fi/) ja Tapolan tuttua mustamakkaraa karpalohyydykkeellä. Jälkiruokana oli konstailemattomasti Auran sinihomejuusto seuranaan hedelmäinen ja makeahko (s. 60g/l) C.H.Berresin Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2008.

KOV,viiniritarit,tasting,pääsiäinen,pääsiäistasting,lammaspaisti,mustamakkara

Mielenkiintoisen tastingin loppupäätelmänä ryhmämme mielestä  parhaiten sopi iltapalan seuraan Simonsig, Campolieti ja Agathon. Lampaalle olisi kuitenkin paremmin sopinut täyteläinen viini, toisin kuin Alkon suositukset (yhtään niitä väheksymättä) ohjeistavat. Hyydykkeen makeus sovitti mustamakkaran ja viinit kohtuu hyvin toisilleen. Lopuksi nautittu sinihomejuusto ja Riesling oli takuuvarma yhdistelmä.

Olli Muukka

Advertisement