Viiniritarien konjakki-ilta 24.2.2012

Viiniritarit kokoontuivat tällä kertaa erilaisella teemalla maistelemaan brändejä ja konjakkeja kahvin sekä herkullisten Branderin leipomon sacher-leivoksien kera.  Maistelimme ensin verrokkina kolmea brändiä ja sen jälkeen kolmea konjakkia.

Viiniritarien konjakki-ilta 24.2.2012

Maisteltavina brändeistä olivat Garling 7*(Moldovia), Moldavskii aist black aroma flaris’s(Moldovia) ja Raynal VSOP(Ranska). Konjakit olivat Albert Jarraud special reserve, Lexicon VSOP ja Meukow 90.

Sekä brändeissä että konjakeissa havaittiin erittäin selkeitä eroja tuoksun ja maun lisäksi mm. pehmeyden, alkoholimaisuuden ja raaka-aineen suhteen.

Selkeäksi suosikiksi konjakeista nousi Meukow. Brändeistä taas parhaana ryhmämme piti Moldavskii Aistia, jonka alkoholipitoisuus oli mielenkiintoinen 30.

Maistelun lomassa kuulimme myös juomiin liittyviä tarinoita, jotka taustoittivat juomia mukavasti kuten mm.  Moldavskii brändiä tarjotaan Venäjän armeijassa ja että Normandian linnoissa kummittelee.

Ilta oli mielenkiintoinen ja kaavailtiinpa seuraaviksi viinigenren ulkopuolisten maistelujen aiheiksi mm. rommi-, whisky- ja calvados-iltoja. Väkevät juomat ovat suuremmissa määrissä aika haastavia maistettavia, joten keskitymme ehkä kuitenkin lähitulevaisuudessa suosiolla viineihin.

Advertisement